Ingyenes szerkesztő programok használata

Gondos, alapos munkafeldolgozásunk és utóellenőrzésünk ellenére gyakran előfordul, hogy a hozzánk leadott PDF állományok nyomtatása esetén megjelenítési problémák lépnek fel, sokszor a tudtunkon kívül. Ennek oka az esetek nagy többségében a nem kellően előkészített grafikai állomány.

Sokszor előfordul, hogy a kapott file már az első ellenőrzés alkalmával hibásan jelenik meg a számítógépeinken, így a nyomtatási soron végig érve a kimenet is hibás lesz. Erről persze nem tudunk, csak átvételnél derül ki a probléma. Az ilyen eseteket elkerülendő a következő kritériumokat kérjük betartani, amennyiben kiváló és hibamentes végeredményt szeretne kapni.

Javasoljuk, hogy PDF kimentést csak Adobe Acrobat PDF driverével készítsen. Abban az esetben, ha olyan programmal készíti elő a grafikát, amit nem nyomdai előkészítésre terveztek – például Excel, Word, Powerpoint, vagy a Canva is (!) –, cégünk semmilyen felelősséget nem vállal az elkészült anyagokban előforduló esetleges megjelenítési és nyomtatási hibákért (színeltérés, hiányzó ékezetes karakterek, pontatlan, rosszul használható jelölések, részleges betűmegjelenítési hibák…stb).

PDF írásnál a következő paraméterek fontosak: PDF/x3, PDF/x1 szabvány, kompozit PDF CMYK, beágyazott fontok (betűkészletek) és illusztrációk, 300 dpi felbontás, 1:1 méretarány megtartása, lehetőség szerint vágójel és kifutó.

Amennyiben a fenti alap tulajdonságok nem garantálhatók, esetleg nehézségekbe ütközik a feltételek teljesítése, bátran kérje szerkesztéshez/tervezéshez grafikai szolgáltatásunkat, ahol felkészült és gyakorlott DTP-s kollégáink készséggel állnak rendelkezésre.

Másnak is hasznos lehet? Ossza meg!

Kis formátumú íves nyomtatás

Kis formátumú digitális nyomdagépeinken SRA3 méretig, akár 300 grammos papíron bármit kinyomtatunk.

Széles formátumú tekercses nyomtatás

Oldószeres és vízbázisú nyomtatóinkkal részletgazdag, fotóminőségű nyomatokat tudunk előállítani számtalan típusú hordozóra, XL méretben.

Grafikai tervezés

Megvan az ötlet, de nincs, aki létrehozza a nyomdakész anyagot? Terveztesse meg anyagait helyben, nálunk.

Üzlet- és autódekor

Kirakat, autó, falmatrica? Csapatunk készen áll a kinyomtatott fóliák, feliratok, helyszíni kihelyezésére is!

Akár 30% kedvezmény!*

* Kivitelező partnereinknek, viszonteladóinknak elérhető maximális kedvezmény, mely tekercses nyomtatás esetén, feldolgozás nélkül értendő.

Kisokos és egyéb szakmai tartalmaink

Ingyenes szerkesztő programok használata

Canva, Paint, PowerPoint, Excel, Word… Nem mindig az ingyenes a legolcsóbb megoldás! Jó ha tudja, hogy a felsorolt és hozzájuk hasonló szoftverekből kimentett adatállományok nem felelnek meg minden típusú nyomdai gyártás alapkövetelményeinek.

PDF-fájl írás lépésről lépésre

Nyomdai anyagleadás esetén a legelterjedtebb és legmegbízhatóbb fájl a jól elmentett PDF. Bejegyzésünkben lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan tud Ön is nyomdai fájlt létrehozni Adobe InDesign programban.

Papírméretek

Méret tekintetében kétféle papírt különböztetünk meg: az íves és a tekercses papírokat. Ebben a bejegyzésben az íves méretekkel foglalkozunk.

Anyagleadási segédlet

Az alábbiakban igyekszünk minden számunkra fontos információt megosztani önökkel, hogy megrendelése gördülékenyen és zökkenőmentesen teljesülhessen.