Get Adobe Flash player


Kreatív, minőségi plakátokhoz, ha lehet, ne a google képtárát hívjuk segítségül.
Azon kívül, hogy a képek többsége jogvédett és a minőségük is gyenge, a zavaróbb probléma, hogy kreatívnak hitt dekorációnk témája szembeköszönhet a konkurenciánál.
Vagy, zavaró lehet például egy büfé hamburgeres plakátjának főszereplője, amikor köszönő viszonyban sincs a markunkban tartottal.

A mai kompakt gépekkel és okostelefonokkal már használható minőségű képeket készíthetünk. Beállításuknál inkább a minőség mint a mennyiség domináljon. A színek a nyomtatásban eltérőek a monitoron látottakéval, sőt még monitor és monitor között is óriási különbség lehet. A nyomtatott felületek színét és intenzitását az adott média fényessége és fehérsége adja. Ebből adódik, hogy hiába nyomtatjuk ugyan azzal a géppel és ugyan azzal a festékkel a papírra és a ponyvára nyomtatott grafika nem lesz ugyan olyan  színű. Érdemes színmintát hozni, ami tetszik és azt mi összevetjük az általunk nyomtatható színekkel. Sokszor találkoztunk olyan esettel, hogy: " olyan szép fűzöld legyen, de igazából magára bízom" és az elkészült munka után nem pont olyanra gondolt a megrendelő.


Rengeteg papír típus létezik. Mi segítünk kitalálni, hogy mi illik leginkább az adott eseményhez, munkához, egyéniséghez. Csillog, bordás, fényes sok általános papír van raktáron amit napi szinten használunk, de nem minden papírt tartunk az üzletben amire igény van, ezeket viszonlag gyorsan be tudjuk szerezni.

Hozott anyagra nem, vagy csak bizonyos esetekben dolgozunk a gépeink védelme érdekében.A kijelzőkön megjelő színek RGB színek. Ezek jóval fényesebb, élénkebb színek a nyomható CMYK színeknél.
A monitorok  főleg a mai HD kijelzők nagyon nagy színtérrel rendelkeznek ezeknek a színeknek csak körülbelül a felét lehet nyomtatóval előállítani. Az RGB-ben készült grafikák esetében, konvertálás után a nem nyomtatható színek esetében a legközelebbi nyomtatható színné alakul át.

A különböző grafikus programok különböző profilokat mentenek a kreatívhoz ez is okozhatja, hogy egyes nyomtatókon is eltér a nyomat színe.

A leg színhűbb nyomtatást proof vagy fotónyomtatón lehet elérni. Az XL Poszternél ilyen is van.


Ajánlat kérés ezen a címen:
info@xlposzter.hu